Nieuw werk – februari 2021

Zie ook: Nieuw werk maart 2021

Mark van Praagh

Mark van Praagh: “De afschuwelijke moord op George Floyd die het systematisch racisme zo zichtbaar maakte was voor mij ook aanleiding om een herkenbaar portret van hem te maken. De linoleumsnede is een mooie techniek waarin ik probeer de schoonheid en kwetsbaarheid, maar ook de kracht van deze “koppen” via vereenvoudigde vormen te verbeelden. Deze nieuwste lino Black Lives Matter V is een geabstraheerde kop van een jonge man ontstaan na veel voorstudies n.a.v. een foto gevonden op internet. Ik zag ook hier naast zijn jonge schoonheid iets kwetsbaars en tegelijk een kracht  die mij ontroerde. Ik heb geprobeerd dat te verbeelden. “
Deze lino’s zijn te zien op mijn website.
Bij interesse kunnen mensen contact met mij opnemen.


Loes Koopman – Irene van den Bos


Gerard van Santen – Bart van der Voort

Gerard van Santen: “Tarzan the apeman is een klassiek filmscript gebaseerd op een avonturenroman van Edgar Rice Burroughs het verhaal is talloze malen verfilmd, en gebruikt als basismateriaal voor een groot aantal stripverhalen. Jane besluit om in de jungle te blijven en de beschaving voorgoed de rug toe te keren. Vandaar de gevleugelde uitspraak:
“Me Tarzan! You Jane?” Overigens niet de eerste verfilming van het verhaal. Het verhaal was al eerder als stomme film uitgebracht.”