Waarom bestaat Art Hilversum

ArtHilversum wil professionele beeldende kunstenaars die in Hilversum wonen en werken een podium bieden. Om te laten zien hoe zij de werkelijkheid verbeelden, en hoe hun fantasie en verbeeldingskracht zich uiten in nieuwe vormen.

Hilversumse beeldende kunstenaars creëren origineel en uitdagend werk. Hun werk is het waard om gezien te worden. Het is mooi of het prikkelt je fantasie zodat je zelf kunt bedenken waarover het werk gaat zou kunnen gaan. Dan gaat er een wereld voor je open.

ArtHilversum wil dit werk zichtbaar maken zodat inwoners van Hilversum en omgeving hiermee kennis kunnen maken. Dat zij ervaren hoe beeldende kunst een tegenwicht kan vormen voor de vele vluchtige indrukken die je voortdurend opdoet. Dat kunst een moment van rust kan creëren in de repeterende cirkelgang van dagelijkse beslommeringen. Dat kunst je op andere gedachten brengt. Dat er dus een toekomst is voor kunst en wie daarnaar op zoek is.

Inkomsten

De activiteiten van ArtHilversum worden bekostigd door bijdragen van de kunstenaars, door giften van Vrienden van ArtHilversum, sponsorbijdragen en een subsidie van de gemeente Hilversum.

ANBI-status

ART Hilversum heeft met ingang van 2018 de erkenning van Culturele ANBI,  zie de speciale pagina.