Claudia de Vos: ‘Het Amalgameren’

‘Het Amalgameren’(Het samensmelten) is de titel van het kunstwerk in keramiek met losse geuren dat ik in opdracht voor het afscheid van een hoogleraar aan de RUG heb mogen maken. Bij dit object heb ik met een tweetal geuren gewerkt, die net als het object (gemaakt van witte en zwarte klei) yin en yang: licht en donker vertegenwoordigen. Het een bestaat niet zonder het ander, de ultieme samenwerking, ‘Circle of life’.

Dit object is bij uitzondering een ‘gesamkunstwerkt’ omdat hierin persoonlijke toetsen van studenten, collega’s en vrienden zijn verwerkt; ze mochten de losse zwammetjes die op de stam te zien zijn glazuren waardoor deze allemaal een eigen karakter hebben gekregen. Later heb ik deze gemonteerd op de basis van de ‘Berkenstam’ om zo de diversiteit ‘samen te smelten’ tot een eenheid zonder verlies van eigenheid.

Het uitgebreide verhaal over de conceptontwikkeling en het maakproces van dit object wordt in maart gepubliceerd in ‘Psyche en geloof’, vakblad voor psychiaters, psychologen en psychotherapeuten.

www.geurambassadeur.nl

Ad van den Boom | Eeuwige liefde

Als boom ben je zo gelukkig als je een plek kunt vinden waar je kunt wortelen.

En het geluk wordt compleet als er dan naast je nog een boom komt te staan.

Het betekent dat je in elkaar op moet gaan, steunen en delen.

En zo ontstaat een liefde die groter is dan het leven zelf.

Mensen durven niet te wortelen, ze worden bang als er iemand naast hen komt te staan.

Daarom vluchten ze vaak voordat de grote liefde kan ontstaan, de eeuwige liefde.

Ems Willems | A little hope

Heel bewust gewerkt met donkere, bruine kleuren om een andere sfeer te creëren tov vorig werk. Ik heb mij laten inspireren door de kleuren gebruikt door de oude meesters.

Gerard van Santen | St. Joris de drakendoder

Volgens de legende doodde St. Joris een gevaarlijk monster waar de hele streek (Cappadocia) zo bang voor was dat er dagelijks een mens aan het monster geofferd werd.Om die reden werd de hulp van de Romeinse soldaat Georgius ingeroepen die het monster na een lang gevecht wist te doden.St. Joris werd en wordt sindsdien genoemd als de beschermer van het Engelse koninkrijk, en de patroonheilige van de ridders.
Monotype op dibond, 60 x 60 cm, Plus U.V. Coating.