Marga Niederer van Huizen

Voor meer informatie: www.marganiederervanhuizen.nl
Mijn missie is om de wereld een beetje beter te maken met mijn werk.

Nieuw werk april 2021

Vanaf 8 april zijn mijn werken te bewonderen in het Dutch Design Hotel Artemis in Amsterdam. Het thema is ‘aarde’. Mijn ‘Colors of the Earth’ is een blijvend experiment om klei uit de aarde te scheppen. Ik heb inmiddels diverse kleisoorten uit Nederland, iemand bracht zelfs klei uit Luxemburg voor mij mee. In het hotel zal te zien zijn mijn serie ‘In de ban van Ernst Haeckel’ , een Duits bioloog/filosoof uit de periode van eind 19e eeuw, die zijn biologische bevindingen illustreerde. En mijn kurinuki serie, kurinuki is een Japanse techniek. Je werkt met een blok klei van buiten naar binnen, eerst de vorm en dan uithollen. In beide series wordt gebruik gemaakt van een zelf geschepte engobe (kleislib).

Marga (1964) is haar hele leven al bezig met kunst. Eerst pentekeningen, aquarelleren en Chinese schildertechniek op rijstpapier (sumi-e). Maar uiteindelijk heeft ze haar liefde gevonden in de klei.

Marga noemt zichzelf een klei-kunstenaar. Zij haalt zelf de klei uit de natuur, haar grote inspiratiebron. Ze verwerkt deze klei tot een emulsie voor haar kleurenpalet. Zij noemt deze lijn ‘Colors of the Earth’. Haar levensfilosofie is wabi sabi; de schoonheid van imperfectie.

Ze maakt organische keramiekobjecten, voorzien van zelf ontwikkelde glazuren. Ook werkt ze in opdracht en in nauwe samenwerking met nabestaanden aan herinneringsdozen.

“Mijn missie is om de wereld een beetje mooier te maken met mijn werk, de mensen laten zien dat niet alles perfect strak en precies nagemaakt moet zijn. Mijn Chinese tekenleraar zei al dat je het zo gek niet kan maken of de natuur heeft het ooit al eens geschapen. Dus relax, het komt en het is allemaal goed”.

Koralen

Paddenstoelen

Vliegenzwam

Wandlamp