Sacha Wendt

← DEELNEMENDE KUNSTENAARS


SACHA WENDT

Adres atelier: Meentwerf, 1218 EM Hilversum. Samen met anderen.
Mierenmeent 122

www.sachawendt.nl

Sacha Wendt ziet zichzelf meer als ambachtsvrouw dan als beeldend kunstenares. Ze heeft aan de modevakschool de opleiding kostuums maken gedaan, waar ze zich alle kneepjes van ambachtelijk werken eigen heeft gemaakt. Na haar opleiding is ze de (straat-)theaterwereld in gerold. Ze begon haar eigen atelier en werkte als ontwerpster en uitvoerster van kostuums voor onder andere TV, film, commercials, theater en festivals. Vrij werk resulteerde vaak in de vorm van een tas, waarna zij een opleiding ‘tassen maken’ volgde in Utrecht. Haar kunstzinnige tassen werden in diverse galeriewinkels verkocht.

Designtassen

Vanaf 2012 is Sacha Wendt begonnen met haar 2D tassenlijn. Bij het ontwerpen van kostuums voor een theatergroep, ontwierp ze een ‘hele platte tas’ voor een van de karakters. “Toen we zijn kostuum gingen passen zagen we hoe hilarisch het effect was. Dit moet je op de markt brengen, zei hij, en dat heb ik gedaan. Ik koos voor wolvilt van 3 mm. 100% wolvilt heeft een mooie diepe kleur en is egaal van kleur daardoor is het stripachtige beeld heel sterk. Wol is vettig van nature en daardoor water- en vuil afstotend een ideale eigenschap voor een tas.”
Naast vilt maakt ze de 2D tassen ook in leer en lakleer. Ondertussen is deze tassenlijn te koop in diverse musea in Nederland.

Toegepaste kunst

Haar inspiratie haalt ze uit dingen die ze mooi vindt. Ze heeft een grote fascinatie voor de oude koffersets van vroeger. Zo zie je de vorm van koffers, of koffer handvaten in haar werk terug. De verandering in de ‘post’ van papier naar digitaal verwerkt ze in tassen van oude posttassen. Maar ook cactussen waren ooit een inspiratiebron, of de beroemde Birkintas, die ze namaakte van oude versleten theedoeken..

Naast diverse verkooppunten en verkoop via haar website, is Sacha zelf onlangs een eigen galerie winkel begonnen in Amsterdam. Daar toont naast haar eigen tassen ook werk van gast designers.
Limited edition: Bags-Fashion-Jewelery-Design-Art

Tassen van Sacha Wendt zijn ook te koop bij de Kunstuitleen Gooi en Eemland.

Kleine schooltas, wit

6 bag met poster

Robijn – Small