Nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief


Eerder verschenen nieuwsbrieven

Vervolg artikel over Kunstuitleen

Het zijn de kunstenaars zelf die hun kunst aanbieden aan de kunstuitleen. Een selectiecommissie gaat op bezoek in de ateliers, kennismaken, en uitkiezen wat in de collectie past. Of er trends zijn in waar bezoekers naar vragen?

“Inderdaad heeft de Kunstuitleen te maken met trends en waarschijnlijk spelen trendy huisinrichters zoals woonbladen en TV programma’s daar een rol in”, vertelt Tos Aalberts.  “Los daarvan zijn de vragen en wensen van de klanten toch al erg uiteenlopend. Sommige mensen zijn op zoek naar grote kleurige schilderijen, anderen  zwart/wit fotografie of bronzen beelden. Als Kunstuitleen proberen we met een divers aanbod van professionele kunst aan die vraag te voldoen. “

Vanaf € 6,00 per maand kun je kunst lenen in de kunstuitleen. Je kunt kiezen voor een bedrag met of zonder kooptegoed. Mét kooptegoed spaar je om zelf kunst aan te kopen.

De vestiging Hilversum zit naast de bibliotheek aan de ’s-Gravelandseweg.  Van de aan ART verbonden kunstenaars vind je werk bij de Kunstuitleen van Hans Almekinders, Carla Kleekamp, Mark van Praagh en Wouter Stips.