Deodaat Visser

← DEELNEMENDE KUNSTENAARS

Deodaat Visser

 

Tesselschadelaan 22
1217 LH Hilversum

www.kleibeelden.nl

Deodaat Visser maakt beelden uit klei. Aardse stoffelijke beelden, die hij van onderop opbouwt. Hij is er pas later in zijn leven op uit gekomen, maar nu is het al jaren zijn werk en zijn passie.

Als kind tekende hij veel, hij deed een opleiding in de fotografie, en kwam op die manier bij film terecht. Jarenlang was hij werkzaam bij de Ikon,eerst als cameraman en de laatste 10 jaar als regisseur. Hij maakte veel documentaires, tot aan een ontslag tegen zijn zestigste. En dan is er dus ineens een moment dat je helemaal zelf mag weten hoe je je leven gaat inrichten. ‘Daar zijn we slecht op voorbereid’ aldus Deodaat.

Hij nam de tijd, bekeek de mogelijkheden en het werd: klei. ‘Het bleek het materiaal te zijn waarin ik me kon uiten. Klei is aards, in klei werd adem geblazen en het werd een mens.’
Deodaat heeft als zoon van een dominee een boodschap te brengen met zijn beelden. ‘Ik word erg geïnspireerd door wat er in de wereld gebeurt. Vooral het thema ‘vluchten’ – vlucht – ontvluchten, houdt me erg bezig. Iedereen vlucht wel voor iets, ik zelf ook.’

Toen hij gekozen had voor klei ging hij op cursus bij Christie Rusche, hij richtte een kleine serre bij zijn huis in als atelier en hij begon. Van 9 tot 5, want Deodaat ziet het als werk. Het moet geen hobby worden, want dan lever je als vanzelf al in op je ambitie. Een hobby kan immers makkelijk ingeleverd worden voor iets anders wat belangrijker is.
Nu hij een paar jaar bezig is, hoeft het strikte van 9 tot 5 niet meer. Maar de drang om een boodschap te brengen blijft.

Vluchteling

Ezel

Jobs klacht