Brigitte van Mechelen

← DEELNEMENDE KUNSTENAARS

Brigitte van Mechelen

Mauritslaan 36
1211 KA Hilversum

www.oktober-urnen.nl
www.atelierapril.nl

Van kinds af aan draait ze borden en schalen ondersteboven om te zien hoe en door wie ze zijn gemaakt. Tien  jaar geleden besloot ze te leren draaien, ging ze in de leer bij meester-pottenbakkers en volgde ze glazuurcursussen. Ze begon met gebruiksgoed waarbij vorm, dikte van de wand, glazuur en textuur met elkaar in evenwicht zijn, want dat luistert voor haar heel nauw. En nu ze het ambacht beheerst, onderzoekt ze de grenzen ervan. Ze gooit, duwt, scheurt  de klei en stuurt met opzet aan op glazuurfouten. Voortbordurend op de vertrouwde vormen van  kannen en schalen experimenteert ze verder en zo ontstaan nu autonome objecten.

Brigitte van Mechelen (1964) volgde de Kunstacademie in Utrecht en studeerde vervolgens af in Kunstgeschiedenis aan de VU te Amsterdam, om daarna ook Culturele Studies aan de UvA af te maken. Zeer recent betrok ze haar eigen ‘Atelier April’ in een van de negen ruimtes die Dudok ooit bouwde voor kunstenaars, vlakbij de Erfgooiersstraat in Hilversum-Noord. Deze zomer start ze met Raku-Workshops  (Japanse stooktechniek) bij Land en Boschzigt in ‘s-Graveland.
Brigitte gaat exposeren in haar eigen huis in de Mauritslaan. Na ruim tien jaar hard werken mag het. ‘Nu is het tijd om ermee naar buiten te treden. De dingen zélf kunnen de wereld in’.