VIP’s op het doek

Burgemeester Van den Top en fotograaf William Rutten geportretteerd

Tijdens OPEN035 op zaterdag 27 augustus

ART Hilversum laat op zaterdag 27 augustus beeldend kunstenaars zien als zij twee ‘sterren’  op ‘het doek’ brengen. Zoals in het tv-programma ‘Sterren op het Doek’ laten ’s morgens burgemeester Gerhard van de Top en ’s middags William Rutten zich portretteren. Enkele weken later mogen beiden één kunstwerk uitkiezen.

Het evenement OPEN035 is dé openingsmanifestatie van culturele instellingen in Hilversum, en ook ART Hilversum laat zich dan zien. Dit podium van beeldend kunstenaars presenteert zich die dag met twee portetsessies.  Om 11.00 uur ’s morgens is burgemeester Gerhard van den Top het middelpunt en wordt hij geschilderd, in klei geboetseerd en gefotografeerd door beeldend kunstenaars Monique van Wijk, Hetty Kok, Renée Kaats en Hans de Kort. ’s Middags om 14.00 uur staat fotograaf William Rutten centraal en wordt hij door Hanke Wiegand, Elganan Jelsma en Giel Clijsters in beeld gebracht.

De kunstenaars

Monique van Wijk en Renée Kaats zijn portretschilders. Hetty Kok is beeldhouwer net als Giel Clijsters en Hanke Wiegand; zij boetseren een portret, voor het grootste gedeelte thuis in hun atelier. Hans de Kort is fotograaf gebruikmakend van oude fotografie-procedés. Elganan Jelsma werkt graag met afgedankte materialen, zoals karton en textiel. Voor het portret van William Rutten zal zij tekeningen maken en deze verwerken op bijzonder geprepareerd karton of er een sjabloondruk van ontwerpen.

Keuze van één kunstwerk

De kunstenaars maken schetsen en werken die in hun ateliers verder uit. Zoals in het ‘echte’ Sterren op het Doek het geval is, krijgt ‘het model’ na enkele weken de kunstwerken te zien en mag er dan een keuze uit maken.
Publiek is bij de portretsessies welkom en kan ook vragen stellen.