VIPS op het doek

Op 27 augustus ’22 maakten kunstenaars schetsen van twee Hilversumse ‘Sterren’ om deze later uit te werken ‘op het Doek’. Zowel burgemeester Gerhard van den Top als fotograaf William Rutten waren model. Zie hier de foto’s.

De kunstenaars werkten daarna de schetsen verder uit. Zoals in de echte tv-show Sterren op het Doek het geval is, kozen de modellen later ieder één kunstwerk uit. De andere werken worden geveild.

Onderstaande werken worden geveild voor een goed doel. In dit geval is dat ARTHilversum zelf, een stichting met een ANBI-status (algemeen nut beogende instelling), met nauwelijks reserves, en met het prachtige doel om kunst van Hilversumse bodem een podium te bieden.

Belangstelling?

Heb je belangstelling voor een van onderstaande werken? Stuur dan voor 31 oktober 2022 een bericht naar info@arthilversum.nl en laat de prijs weten die je ervoor wilt betalen.


Portretten van Gerhard van den Top

Hetty Kok, ca. 40 cm hoog. Bieden vanaf € 250.

Hetty schrijft: Mijn beeld van de burgemeester is gemaakt van grove chamotte klei. Vervolgens heb ik hem uitgehold en daarna 4 dagen gedroogd. In mijn oven op 1000 graden gestookt, 24 uur en daarna gepatineerd. Daarna op een pin in een zwarte marmeren sokkel gezet.

Geschilderd portret, acryl op doek, 40×30 cm. Van Renée Kaats. Bieding mogelijk vanaf € 250.
Tintype 40x50cm gemaakt volgens het natte plaat collodium proces uit 1851.
Van Hans de Kort. Bieden vanaf €250

Portretten van William Rutten

Project van Giel Clijsters. Het kunstwerk is gemaakt van albast, het portret van William is verwerkt in een fotolijst, binnen in de rand met bladgoud. Bieden vanaf €250.
Kunstproject door Elganan Jelsma. Bieding mogelijk: • Tekening op karton en doek (links), bieden vanaf € 250; sjabloon (rechtsonder) €100; portret op geweven karton €100; borduurwerk (helemaal rechts) €50.