Nieuw werk september 2023

Veronique Jansen

De 15 portretten maken deel uit van een tentoonstelling Still Standing gemaakt door documentair fotograaf Veronique Jansen. Gewone mensen die door of na het hebben van een ziekte niet meer de oude zijn en enkele dagdelen samen revalideren, activiteiten ondernemen, contact hebben met lotgenoten en ontlasten hiermee soms ook het thuisfront. Volgens Jansen hebben de geportretteerden vooral gemeen dat ze er het beste van willen maken: ‘Ze zijn niet de ziekte maar zijn zichzelf en proberen met de kwetsbaarheid of beperking het leven te omarmen.’

Mark van Praagh

Mark van Praagh werkte ‘en plein air’, zittend midden in de bloeiende heide aan twee schilderijen in olieverf. Hem interesseren de abstracte texturen en ritmes van strepen en stippen in de heide en de berken-bosrand misschien nog wel meer dan het landschap zelf als plaatje.  Dat geldt ook voor onderstaand werk.

Ems Willems

Dit werk is getiteld ‘Raprochement’, 60×40 cm, mixed media. De afbeelding is samengesteld uit meerdere Frozen Flowers. Daarna geprint op canvas en bewerkt met verschillende materialen. AL mijn werken hebben een autobiografisch karakter.