Nieuw werk mei 2023

Dick Sierksma

Dick: Deze octopus is gemaakt uit één stuk van een prunus. Het was een enorm werk om de zuignappen te maken. Ik ben geïnspireerd door de docu  “The Octopus Teacher”. Ik wil mij de komende tijd wat meer toespitsen op enkele onderzeese dieren. Mijn thema moge duidelijk zijn: vervuiling en opwarming van ons water en dat van de oceaan.

Mark van Praagh

Mark: Vorige maand weer twee portretten afgeleverd bij de opdrachtgevers. Altijd spannend en een opluchting als de opdrachtgevers en de geportretteerden zelf tevreden zijn. 

Nieuw voor mij is dat ik bij de laatste opdrachten minder met ‘live sessies’ heb gewerkt maar met heel veel zelfgemaakte foto’s tijdens een of twee uitgebreide fotosessies waarbij ik te portretteren mensen ook een beetje leer kennen. Ik gebruik bij het schilderen bewust niet één  foto, maar een mix van verschillende foto’s. Ik maak eerst een paar voorstudies in potlood of houtskool op papier en vervolgens in olieverf op doek en bouw het portret op in drie lagen.
Portretten in opdracht, olieverf, beide 30 x 30 cm.

Ernest Laeven

 Titel: Fantasie van een alchemist, installati, afmetingen 49 x 49 x 100 cm
Te zien tijdens de atelierroute centrum/Boomberg, 21 mei, in mijn atelier, Schapenkamp 2

Edith van Eijden

Titel: Geometrie raku gestookt keramiek. Te zien in open ateliers in Meentwerf, Mierenmeent 122, zondag 28 mei.