Nieuw werk juli 2023

Renée Kaats

Renée: Ik ben momenteel bezig met een nieuwe serie over de mens en de relatie met de natuur/ omgeving en een aantal werken heb ik niet op een schildersdoek gemaakt maar op een schijf hout. Dit werk is dus olieverf op berkenhout. 


Frans van Viegen

In de serie  ALWAYSANEWPERSPECTIVE  waarvan dit het derde werk is,  roept Frans van Viegen op zijn eigen manier op de dingen om  je heen vanuit meerdere invalshoeken te bezien, met een positieve blik.


Eric Tiggeler

Eric schrijft: Meestal schilder ik stadse scènes waar geen mensen in voorkomen, omdat die al snel de aandacht afleiden van de straten, stenen en het asfalt waar het me om te doen is. Maar in Brighton (UK) kwam ik een stukje straat tegen dat iets Edward Hopper-achtigs had: klassieke Victoriaanse panden met mooie ramen, etalages en details. Omdat de setting zo Hopperiaans was, paste ook de toevoeging van een Hopperiaanse mevrouw, gezien door het raam van een café, lezend in het zonlicht. Victoria Terrace, 50 x 50 cm, acrylverf op doek.


Mark van Praagh

Mark: Workation op Kreta. Sea Fun! Geïnspireerd door nerven, knoesten en gaten in strandhout, ontstaan zeebeesten of fantasie vissen. Ook de Griekse mythologie komt terug in mijn werk hier. Spelen met aquarelpotloden.


Gerard van Santen

Titel: Maman Brigitte. Monotype op Arches Blanc.
Maman Brigitte is een figuur uit de Voodoo cultus, en staat voor hulp bij en bescherming tegen ziekte, onheil, en onrecht. Zij wordt als consort van baron Samedi vooral aangeroepen om onrecht te wreken, en onheil af te wenden.