Nieuw werk december 2022

Renée Kaats

Renée deed mee met de kunstwedstrijd Krabbe zoekt Kahlo. Uit de 1500 inzendingen werden de 28 beste kunstwerken geselecteerd. Het werk van Renée hoorde daar ook bij. De 1e prijs ging naar Ellen Moens met haar kunstwerk ‘Frida from garbage’. De geselecteerde werken, en dus ook die van Renée, zijn van 28 januari tot 8 januari te zien in het Drents Museum. Lees verder

Loes Koopman

Encaustiek werkje…

Bart van der Voort

Made In Heaven

HxBxD: 57x34x33cm; kunsthars, acrylverf, bladmetaal, spijkers, op houten sokkel: totale hoogte: 172cm.

Gerard van Santen

Titel :Tijl Uilenspiegel
Techniek: dye sublimation print.

Tijl Uilenspiegel is een bekend karakter uit de laat middeleeuwse volksliteratuur. Hij stak met veel plezier de draak met alles en iedereen, en was toch  bijzonder geliefd. “Mundus vult decipi “(ergo decipiatur).
De wereld wil bedrogen worden (dus laat ze dan ook maar bedrogen worden). Was zijn lijfspreuk en zo leefde hijzelf ook. Eigenlijk is er dus nog steeds niets nieuws onder de zon, en hebben zijn woorden zoveel eeuwen later nog steeds niets aan betekenis of  zeggingskracht ingeboet.

Arnoud Zijpveld

Colors of peace

  • Afmetingen 21x25cm
  • Materiaal: oud pallethout, verflatjes, mdf, acrylverf

In deze tijd van crisis, oorlog, vluchtelingen heb ik erg behoefte aan wat vrolijkheid en kleur. Wat licht in ieders leven. Dit inspireerde mij tot het zoeken naar kleuren van vrede en woorden van hoop. Denk ze gevonden te hebben. Zelf wordt ik er in ieder geval vrolijk van. Hoop de werken ook bij anderen een glimlach brengen en een beetje vrolijkheid geeft.