Nieuw werk april 2023

Van Hilversumse kunstenaars


Arnoud Zijpveld


Het lijkt soms wel of de wereld in brand staat. Oorlog, crisis, dreigende hongersnood.
Er is een grote roep om vrijheid… …FREEDOM! Die roep om vrijheid heb ik geprobeerd te vangen in een grafische weergave, zoals een dictafoon het uitgesproken woord weergeeft in een beeld. Gesproken kunst, visueel gemaakt.
Freedom, hardop uitgesproken, gevangen in een visueel beeld. Dit werk heet Freedom (in blauwen), ook gemaakt in groenen, witten en vrijheidskleuren. Vervaardigd uithouten platen gevonden in bouwcontainers en verf-roerhoutjes (afmeting: 130 cm breed en 30 cm hoog), omdat afval ook mooi kan zijn.
Dit werkt geeft mij een glimlach en hoop op vrediger tijden. Ik hoop u ook.

Ozlem Tas

Title: H.O.P.E. Mixed media op canvas

“Er is Hoop!  Aan het einde van elke duisternis komt het licht.  Geef gewoon niet op.”

Gerard van Santen

Egypte werd in een ver verleden voor een lange periode geregeerd door de zgn. “Zwarte pharaoh’s
afkomstig uit een gebied ten noorden van het huidige Egypte. Dit was een uitzonderlijk hoge beschaving
waarvan helaas alleen nog maar ruïnes zijn terug te vinden. Wellicht verandert dit gegeven ons beeld van het verleden, en leidt dit uiteindelijk ook tot meer respect voor deze vergeten dynastie.

Bart van der Voort

Eat Me!, Taste Me!, Bite Me!, Lick Me! En Kiss Me! In het klein, en betaalbaar. Doorsnede 8cm, hoogte 10cm.

Eric Tiggeler

Eric: Ik ben altijd op zoek naar de plekken in de stad waar je normaal gesproken aan voorbijgaat en die toch de moeite waard zijn om langer naar te kijken. Soms zijn dat letterlijk plekken die je gedachteloos passeert op weg naar iets anders, zoals de Beatrixtunnel. Bij een mooie avondlucht ging ik er in de remmen voor foto’s van tunnel en skyline en die vormen nu de basis voor een nieuw schilderij. Beatrixtunnel bij avondlicht,  60 x 60 cm, acrylverf op doek.

Ozlem Tas

Tree of life, Textile art, 70×90 cm

De Tree of Life staat voor onze persoonlijke ontwikkeling, uniciteit en individuele schoonheid.  Net zoals de takken van een boom sterker worden en omhoog groeien naar de hemel, zo worden ook wij sterker, strevend naar meer kennis, wijsheid en nieuwe ervaringen terwijl we ons door het leven bewegen.

Ems Willems

Een print van de Frozen Flower ‘Lelie’ (detail) is bewerkt tot ze zich ontwikkelden tot deze prachtige (mixed media) kunstwerken. Formaat 80×60 cm. Fotografie, acryl en pastels