Nieuw werk – april 2021

Zie ook:

Irene van den Bos

Ik heb een innerlijke verbondenheid met Friesland. Ik kom er graag. Het raakt me elke keer weer. Misschien ook omdat familie van mijn moeders kant er vandaan komt. De Waddeneilanden zijn een verademing voor mij en de Wadden zelf ook, de eindeloze ruimte en de weidsheid van het landschap….
De stilte van het wad resoneert in deze tijd extra omdat het rondom ons heen zo stil is geworden. Ik breng meer dan ooit tijd door in mijn atelier. Alleen. De leegte en stilte van het wad wordt als het ware een afspiegeling van de situatie waarin ik me nu bevind en mijn innerlijke beleving hiervan.
De serie bestaat tot nu toe uit 10 werken van 30×20 op canvas, in olie en gemengde techniek. 
Naast deze serie heb ik studies van 24×18 op doek gemaakt en verkennende tekeningen/schetsen op karton.
De serie heet: It Waad / Frysk Lânskip, 30×20 cm. Olie en gemengde techniek op canvas. 2021. 
Een kleine selectie is te zien op www.studioirene.nl.

Ton van Velsen

Ton van Velsen: Ontstaan, wording en groei, dat zijn de thema’s voor mijn abstracte werk. Dit kunstwerk “Goed Vooruitzicht” is vanuit mijn gevoel ontstaan. Het toont de richtingloze chaos van het heden waarin verandering een constante is. Je ziet een grauwe worsteling van elementen maar ook een sprankje kleur in het midden van de compositie. Er wordt geploegd in de materie. Er zal iets moois ontstaan. Misschien morgen al…
Zie website Ton van Velsen.

Bart van der Voort

Bart van der Voort vertelt er het volgende bij:
Europa en de Stier

Een verhaal uit de Griekse mythologie en het heden.
Zeus, in de gedaante van een stier, ontvoerde prinses Europa. Hij zwom met haar op zijn rug over de Middellandse Zee naar Kreta. Ze kregen daar 3 kinderen, waaronder een zoon die later koning Minos van Kreta zou worden, de eerste koning van de Minoïsche cultuur, de cultuur die wordt gezien als de eerste beschaafde cultuur van Europa. Dit verhaal wordt gezien als het mythologisch begin van de Europesche cultuur en om die reden hebben veel steden in Europa wel ergens een verbeelding van Europa en de Stier staan.
In mijn versie zijn Zeus en de prinses met haren en hoorns verstrengeld. Heeft Zeus de prinses ontvoerd of nam zij het initiatief en heeft zij hem verleid? Dit beeld verbeeld ook de eeuwige strijd tussen man en vrouw.

Detail: Het blauw is ultramarijn blauw, het betekent ‘van over de zee’ en sluit dus aan bij de ontvoering van de Prinses.  
Het is een vormassociatie, een vormthema dat regelmatig in mijn werk terug keert waarbij een vorm uit de andere voortkomt.
www.bartvandervoort.nl

Frans van Viegen

Hierboven twee nieuwe werken, in de serie STAYHOME 2021. Geïnspireerd op alledaagse beelden, vanzelfsprekend met een “Franse” twist. Mogelijk worden deze werken onderdeel van een grote expositie in Pulchri gepland in 2022. Zie website

Rob Jacobs

Rob Jacobs: Mijn inspiratie komt meestal uit de natuur of vakanties. Ik heb in de loop van de jaren een eigen stijl ontwikkeld, die ontstaat door herinnering. Door mijn opleiding als restaurator ben ik nogal precies. Door dat los te laten krijg ik wat ik wil. Ik heb dus geen voorbeeld of foto waar ik mee werk. Het werk ontstaat, eigenlijk net als een jazzmuzikant spontaan, door wat ik heb gezien. Ik gebruik een professionele acryl verf waardoor veel mensen denken dat het olieverf is. Zie de website van Rob Jacobs.

Hans Almekinders

Voor een nieuwe verjaarskalender, zie website