Arnoud Zijpveld

Voor meer informatie, website: aroundart

Je krijgt de kunst niet uit de kunstenaar

Arnoud Zijpveld (Hilversum 1971) kreeg het zaadje der kunstzinnigheid en creativiteit door zijn moeder ingeplant. Ondanks adviezen om naar de kunstacademie te gaan, volgde eerst een carrière in de accountancy en in de sociale sector. Nu gesetteld in de accountancy heeft hij voldoende rust gevonden om volledig voor de kunst te gaan. Je krijgt de kunst niet uit de kunstenaar.

Arnoud houdt van gebruikte materialen. Veel van zijn doeken zijn geschilderd op oude kleding en ander gebruikt textiel. Voor zijn lijsten, beelden en objecten gebruikt hij veelal oude voorwerpen en oud hout. Hij noemt zijn kunst positivisme en is meestal beeldend. Er zit altijd wel een klein grapje of eigenaardigheid in zijn werk. Zijn inspiratie vindt hij in het dagelijkse zijn, liedteksten, boeken en van binnenuit. Hieruit komt zijn werk intuïtief tot stand.

“Ik kan er niets aan doen, sommige beelden of ideeën moeten eruit. Schilderen, maken van beelden en objecten, geeft mij de vrijheid daar vorm aan te geven. Het liefst op een ondergrond van hergebruikte materialen”.

Postzegel 2 1/2

Postzegels 5-7

Next stop… …station

Portret van een moeder