Anna Yarovaya

[smartslider3 slider=”14″]

Voor meer informatie: www.Ayarovaya.com

Voorkeur voor aquarellen

Anna is geboren in Moskou, Rusland, in 1978 en ruim 10 jaar geleden verhuisd naar Nederland, momenteel woonachtig in Hilversum.

Hoewel ze een professionele carrière in het bedrijfsleven nastreefde, is de passie voor kunst, creativiteit en schilderen altijd een deel van haar leven geweest. Terwijl ze in de VS woonde, volgde ze enkele facultatieve programma’s aan het Chicago Art Institute en begon kort daarna haar alternatieve carrière als kunstenaar.

Bij het verkennen van verschillende schildermedia zoals olie, acrylverf of pastel, is Anna’s favoriet verreweg de aquarellen vanwege de transparantie en vloeibaarheid. “Ik bewonder de aquarellen vanwege het onvoorspelbare en romantische karakter. Je voelt je altijd gewoon een co-creator in dit mysterieuze proces dat je intuïtief kunt volgen en kunt zien hoe de combinatie van verf, water en papier voor je ogen verandert in het schilderij ”.

Anna’s hoofdthema’s zijn portretten en landschapsschilderijen met een bijzondere toewijding aan waterlandschappen en boten.