Exposities 2020

Salon 2020 Art Hilversum

Hilversumse kunstenaars exposeren onder de vlag van Museum Hilversum van vrijdag 18 tot en met zondag 21 juni 2020 in Museum Hilversum. Curatoren zijn (kunstenaars) Karin Welhuis en John Cees Smit. Ze hebben voor ogen om er een spraakmakende tentoonstelling van te maken, waarbij ze met het ingezonden werk ‘schilderend’ de ruimte zullen vullen. Zoiets als aan het eind van de 19e eeuw ‘salons’ werden ingericht, met veel schilderijen boven en naast elkaar. John Cees en Karin hebben dat eerder gedaan bij een expositie in Amsterdam. Voor sommigen schokkend, voor anderen eye-openend, maar in ieder geval spraakmakend.  

Het gaat om een mix van Hilversumse kunst en werk van Nederlandse/internationale kunstenaars. Die laatsten exposeren dan niet zelf, maar Karin en John Cees denken werk te kunnen lenen van kunstverzamelaars.
Voor de openingsavond nodigen ze een aantal performance kunstenaars uit en ze zorgen dat er muziek is. Er is een dikke kans dat het allemaal héél anders wordt dan vorige jaren.

Expositie op Begraafplaats Zuiderhof, van 5 tot 7 april

De expositie buiten: deze zal geopend worden op zondag 5 april. We proberen die zondag een rondleiding te verzorgen. Aanleveren kunstwerken en opbouw: zaterdagavond 4 april vanaf 18.00 uur. Gezien de toegenomen baldadigheid en onveiligheid op de Zuiderhof is het verzoek om stevige, robuuste kunstwerken aan te leveren die, indien nodig, goed verankerd of bevestigd kunnen worden. Dit is ook de reden waarom directeur Anita van Loon de tentoonstelling op dinsdagavond 7 april wil beëindigen. De Gemeente Hilversum heeft besloten dat de begraafplaatsen tegenwoordig  ook ’s nachts open zijn. Er zit dus een zeker risico aan.

Expositie binnen, in de koffiekamer van De Einder. We krijgen als Art Hilversum de kans om 1x per maand in het Rouwcafé een kunstenaar voor het voetlicht te laten treden. Het Rouwcafé wordt elke 3e zondag van de maand gehouden. Uiteraard moet er wel een verbinding zijn met rouw, verdriet, verlies, emotie.  Wie hiervoor belangstelling heeft kan bij Anne de Laet intekenen: annedelaet [AT] arthilversum.nl