Tineke Huisers – de Wit

← DEELNEMENDE KUNSTENAARS

Tineke Huisers – de Wit

Zeggemeent 17
1218 BX Hilversum

Open atelier op 22/23 juni en 29/30 juni

Binnenkomen bij Tineke Huisers is binnenkomen in een bloemenwinkel. Overal hangen schilderingen van bloemen. Tineke is ooit gefascineerd geraakt door bloemen en boeketten.
Toen ze verhuisde naar de Hilversumse Meent heeft ze haar tuin vol gezaaid met droogbloemen. Ze werd geboeid door de vele soorten en prachtige kleuren, dat resulteerde in het maken van veelkleurige boeketten!
Door haar dochter die een opleiding voor etaleuse deed, en daar kleine aquarelletjes maakte, vond ze een nieuwe uitdaging in het maken van aquarellen van haar boeketten.
Op kunstmarkten, waar ze haar droogboeketten verkocht, kreeg ze positieve feedback op haar meegenomen aquarellen. En ging op cursus.
Rond de eeuwwisseling is Tineke gestart met acrylverf. De zachte kleuren, die in elkaar overvloeien in het aquarel, gaven te weinig voldoening. Ze stapte over van aquarel naar schilderen met  acryl. En vanaf deze tijd spatten de kleuren van haar doeken. Thema’s die steeds in het werk van Tineke Huisers terug te vinden zijn:  boeketten, veldbloemen, bloembedden, en sinds enige tijd natuurlandschappen zoals bos en hei.

Sinds jaar en dag geeft ze schilderlessen in haar atelier op zolder aan de Zeggemeent 17, waar ze enkele groepen enthousiaste leerlingen begeleidt.

Schapen op de Bussumse heide

Herfstbos

Berkenbos met heide