Tamara Giesberts

← DEELNEMERS

Tamara GiesbertsTamara Giesberts

Adres:
Naarderstraat 90, 1211 AM Hilversum
(Alleen 1e weekend atelier geopend. In 2e weekend, 30 juni en 1 juli, niet)

www.tamart.nl

Een kosmopolitische globetrotter, die sinds 2015, samen met echtgenoot Bram en 3 dochters een fraai Hilversums momumentenpand bewoont. Bedachtzaam formulerend, de bezoeker onderzoekend observerend. Van jongs af aan van houdt ze van tekenen en oude steden. “Maar ik werd tóch architect, want kunstenaar: daar kan je niks mee verdienen”
Na  haar opleiding Bouwkunde aan de T.U.  Delft verhuist ze eerst naar Duitsland met Bram, die er een baan als chemicus krijgt.  Tamara werkt daar een aantal jaren als architect, maar verlangt naar de kunst. De kans om naar New York te verhuizen grijpen ze dan ook graag aan.. Daar volgt ze een Summercourse op de Kunstacademie. Heel intensief, 3 dagen per week, 2 maanden lang. “ Super spannend”,  maar ook bevestigend, want ze krijgt mee “Jij gaat altijd door, jij zoekt tot je het beste hebt”.
In haar atelier omschrijft ze haar werk “Alles is gebaseerd op wat ik ergens heb gezien.  Ik kijk de hele tijd en denk : “Dat moet ik maken. Het kan nog wel iets anders worden, omdat ik soms nog niet juiste gevoel heb gevonden. Ik vind het fijn om aan veel doeken tegelijk te werken. Mensen verschijnen meestal niet in mijn schilderijen, maar in tekeningen hou ik er wel van om figuren weer te geven. Ik schilder met acryl  interieurs. Dat fascineert me als architect en als kunstenaar: : wat gebeurt er in wat wij gebouwd hebben. Het huis is een stille getuige”.
Blij wordt ze van het creatieve proces. Ik word er ook wel eens boos van, maar als het slaagt, is het zó leuk. Je vergeet alles. Je bent in de flow”. Laat trots haar nieuwste werk-in-wording zien. Nu eens geen interieurs maar speelgoed, geïnspireerd door haar kinderen. Spannend, want hoe wordt het ontvangen door bijvoorbeeld de Galerie in Duitsland, waar ze nog steeds exposeert.
De aanmelding voor de Open Atelierdagen komt uit haar hart “Ik wil Hilversum leren kennen”.

naar ROUTEKAART →

After an advertisement for the Rug company

De banaan op de veranda

Dining for lords