Senver-bezoek: Mark van Praagh

Elke maand is er voor leden van Seniorenvereniging Hilversum een begeleid bezoek aan een Hilversumse kunstenaar. Doel ervan is kennis maken met de kunstenaar en zijn of haar werk, zijn of haar drijfveren en het werk van de betreffende kunstenaar. In oktober gaat het bezoek naar Eva Kasbergen. In november gaat het Senver-kunstenaarsbezoek naar Mark van Praagh.

Mark van Praagh, gedreven kunstenaar

We zetten op vrijdagmorgen 24 november de serie bezoeken aan kunstenaars voort met een bezoek aan Mark van Praagh (1957) schilder en graficus, afgestudeerd aan de Gerrit Rietveldacademie in Amsterdam. Velen kennen hem van zijn series van natuur, bomen, letters, brieven en mensen. In alle composities spelen herhalingen en ritmes van licht en schaduw, van vlakken, vlekjes, lijnen of letters steeds een belangrijke rol.

Mark is geraakt door het vraagstukken van vluchtelingen, en geeft dit vorm in zijn kunst. Deze zomer werkte hij in een vluchtelingenkamp op Lesbos. Hij vertelt daarover als we bij hem op bezoek gaan op 24 november en laat recent werk zien dat daar tot stand gekomen  is. Dat zijn ook objecten: van (strand)hout, takken en papier waarbij weer het ritme van letters, lijnen en herhaling terugkomen.

Datum  vrijdag 24 november 10.30 uur
Plaats, Atelier van Mark van Praagh, Hilvertsweg 9A
Kosten € 3,00 voor Senver-leden, niet-leden € 4,00
Aanmelden graag vooraf, dat kan bij Ineke van de Rotte, via e-mail i.vanderotte@chello.nl of tel. Via 035-6241880. Het bezoek wordt geleid door Christine Keemink