Rutger Coucke

← DEELNEMENDE KUNSTENAARS

Rutger Coucke

Adres
Van Riebeeckweg 2
1212 EL HILVERSUM

studiocoucke.com

“Je denkt aan een dode dichter, een vriend van je, die mooie gedichten schrijft, hij woont naast een kerk, de kerk heeft nog steeds grote invloed op het dagelijkse leven in Zeeland, dat beschermd wordt door de Deltawerken”……. Een gedachtensnoer.

De ene gedachte roept de andere op en zo kom je van een dode dichter op de Deltawerken. Op het eerste gezicht hebben die niets met elkaar te maken, maar ze zijn verbonden door een rode draad. Rutger Coucke heeft zijn gedachtensnoeren als een beeldverhaal vormgegeven.

Er is geen strakke markering waar poëzie begint poëzie te zijn of waar poëzie ophoudt poëzie te zijn. Meningen hierover lopen uiteen. Woordkeuze is belangrijk in poëzie. In een gedicht heeft elk woord zijn gewicht, door de klank, gevoel of betekenis. Als je woorden vervangt door beelden kunnen een reeks beelden poëzie zijn. Daarom noemt Rutger Coucke zijn beeldverhalen ‘Beeldpoëzie’. Alle tekeningen hebben een betekenis, ze vertellen een verhaal. Het verhaal van Rutger Coucke. “Maar”, voegt hij toe, “mijn verhaal is ondergeschikt aan wat mijn tekeningen bij de beschouwer oproepen. Ieder schrijft hierin zijn eigen verhaal”. Aldus Rutger Coucke.

Rutger Coucke is grafisch vormgever, werkzaam geweest in de marketing en reclamewereld. Zijn beeldverhalen en prenten maakt en bewerkt hij geheel digitaal. Naast beeldverhalen zijn thema’s: landschappen, gebouwen en portretten.
Ga eens bij hem kijken, in die grappige Ontwerpfabriek, aan het begin van de Van Riebeeckweg.