Rondleidingen

In de eerste helft van juni zijn er allerlei Kunst-rondleidingen, steeds langs een aantal kunstenaars. Op die manier kun je kennis maken met enkele kunstenaars, en later je eigen ontdekkingstocht langs andere ateliers voortzetten. Aanmelden vooraf is noodzakelijk. Dat kan binnenkort.

Maandag 5 juni, fietstocht olv Diana Kostman, thema: Broedplaatsen in de kunst

Je kunt met kunsthistorica Diana Kostman meefietsen langs de Hilversumse broedplaatsen Werf 35 en Gate 51. We  bezoeken enkele kunstenaars die werken op deze dynamische locaties die doordrongen zijn van creativiteit. Laat je inspireren door de bijzondere werkplekken van de kunstenaars en zie hoe zij hier hun ideeën opdoen in deze broedplaatsen van cultuur. Naast de broedplaatsen brengen we ook een bezoek aan het atelier van de zeer boeiende en internationaal bekende Paul Kubic. Zijn fenomenale beelden die verwijzen naar de (kunst)geschiedenis, maatschappij en politiek spreken sterk tot de verbeelding. Hij exposeert dit jaar samen met kunstschilder Fred Couprie die zich ook door de schilderkunst uit het verleden laat inspireren.
Datum en tijd:
maandag 5 juni start om 11.00  uur. Eindigend bij Café De Smederij op Werf 35, waar je kunt lunchen
Kosten:  € 4,50 per persoon
Aanmelden via aanmeldpagina’. Of – als er dan nog genoeg plaatsen zijn – op de dag zelf bij de ingang van Museum Hilversum

Woensdagmiddag 14.00 uur, rondleiding door Barend Smit. Thema: Kunst in Historisch Hilversum, kunstenaars in en nabij de Hilversumse Bloemenbuurt

Ateliers op bijzondere plekken, soms in een historische ambiance. Je komt er anders nooit, maar met deze rondleiding kun je kennis maken met zowel geschiedenis als beeldende kunst in de Bloemenbuurt. We hebben Barend Smit, voormalig wethouder kunst en cultuur, en monumentenzorg, en een gedreven verteller, bereid gevonden deze rondleiding te verzorgen. Je gaat – lopend- op bezoek bij Christie Rusche, Mark van Praagh, Vincent van der Geest en Fred Couprie. Start bij de Oude Haven, meer informatie na aanmelding.

Datum en tijd:
Woensdag 7 juni 14.00 uur.
Aanmelden via aanmeldpagina

Fiets-rondleiding thema: Kunst rond het Raadhuis, door burgemeester Pieter Broertjes

 Op woensdagmiddag 7 juni stelt burgemeester Pieter Broertjes zijn tijd beschikbaar om u te laten kennismaken met professionele kunstenaars rondom het raadhuis. Samen met organisator van de Open Atelier Dagen, voorzitter Christine Keemink gaat u op de fiets, en bezoekt kunstenaars in de Tesselschadelaan, de Naarderstraat, de Albertus Perkstraat en op de Kerkbrink/het oude Postkantoor.
Datum en tijd:
Woensdag 7 juni 15.00 uur
Aanmelden via aanmeldpagina

Werf 35, geschiedenis en kunst door Barend Smit

De oude gemeentewerf aan de Mussenstraat is een gebied dat een nieuwe bestemming heeft gekregen. Er zijn kleine bedrijfjes gevestigd, kunstenaars hebben er een plek gevonden, er is een (al beroemd) restaurant en een leuke kroeg. Oud-wethouder cultuur en monumentenzorg, Barend Smit weet hoe het zo gekomen is, kent de geschiedenis van de gemeentewerf, en neemt je mee naar de grote en kleine bedrijven die er nu zitten.
Datum: vrijdagmiddag en -avond 9 juni:

  • Van 14.00 – 15.30  uur
  • Van 16.00 – 17.30 uur
  • Van 20.00 – 21.30 uur

Kosten:   € 4,50 per persoon. Aanmelden via aanmeldpagina