Rondleidingen langs ateliers

Kunsthistorische rondleiding op de fiets, zondagmorgen 24 juni

Ga op zondag 24 juni mee met een fietstocht langs een aantal van de open ateliers.
Tijdens de Open Atelierdagen is er een grote variëteit aan kunst en kunstenaars te zien in de verscheidene open ateliers. Wilt u graag een aantal ateliers bezoeken maar vindt u het moeilijk om een keuze te maken? Dan biedt de fietstocht van zondag 24 juni uitkomst. Kunsthistorica Diana Kostman neemt u mee langs een keuze uit het veelzijdige aanbod van de ateliers. Zie in circa twee uur wat een scala aan kunstenaars Hilversum te bieden heeft. De fietstocht voert langs de diverse disciplines aan kunstuitingen. Laat u verrassen door de schilderkunst, de fotografie en de beeldhouwkunst. Er zullen circa zes kunstenaars worden bezocht. We starten 24 juni om 11.00 uur voor Museum Hilversum aan de Kerkbrink.

 Datum zondagmorgen 24 juni, op de fiets
Start: 11.00 uur bij Museum Hilversum.
Kosten: € 4,50
Aanmelden Graag wel, snel volgeboekt. Meld je nu aan


In gesprek met kunstenaars, woensdag- en donderdagmorgen

Wilt u een begeleide rondleiding, niet in het weekend, maar door de week? Ga dan mee op de fiets of rijd zelf met de auto, op woensdagmorgen 27 of donderdagmorgen 28 juni.

Landschappen binnen en buiten

Op woensdagmorgen 27 juni kunt u mee op de fiets langs enkele interessante kunstenaars. We hebben Claire Verlinden, actief op het gebied van kunst binnen seniorenvereniging Hilversum gevraagd, om u mee te nemen. Het thema is ‘Landschappen binnen en buiten’. Op woensdagmorgen 27 juni start ze om 10.30 uur bij het Museum op de Kerkbrink, en gaat dan eerst naar Naarderstraat. Daar treft ze Tamara Giesberts en Marloes Chater. Tamara is opgeleid als architect, en maakt schilderijen van vooral interieurs. Marloes is een jonge fotografe die intrigerende foto’s maakt van wat landschappen zouden kunnen zijn. Daarna gaat Claire door naar Eric Tiggeler aan de Gabriël Metsustraat. Eric geeft weer op heel andere manieren landschappen weer, hij noemt ze ‘stadsstukken’.

Datum woensdagmorgen 27 juni, op de fiets
Start: 10.30 uur bij Museum Hilversum. Mini-routes duren tot ca. 12.30/13.00 uur
Kosten: geen kosten aan verbonden
Aanmelden Vooraf is noodzakelijk, dat kan bij Anne De Laet, annedelaet@arthilversum.nl of tel. 06-20137368.

Ateliers op bijzondere plekken in Hilversum

Op donderdagmorgen kunt u met fiets of auto mee naar kunstenaars die op bijzondere plekken hun atelier hebben. De gastheer van deze tour is Ko van den Bovenkamp, ook actief in cultuur-activiteiten in Senver. Hij start om 10.30 uur bij het Museum op de Kerkbrink, en gaat dan naar de verrassende ruimte in de Leeghwaterstraat waar David Iserief en Monique van Wijk hun ateliers hebben. Daarna gaat hij door naar het grappige gebouwtje aan het begin van de Van Riebeeckweg waar Rutger Coucke – grafisch ontwerpen exposeert, om uit te komen op Werf 35 aan de Mussenstraat waar Hanke Wiegand bijzondere sculpturen maakt. U kunt op deze adressen ook met de auto komen.

Datum donderdagmorgen 28 juni, op de fiets
Start: 10.30 uur bij Museum Hilversum. Deze rondleidingen duren tot ca. 12.30/13.00 uur
Kosten: geen kosten aan verbonden
Aanmelden Vooraf is noodzakelijk, dat kan bij Anne De Laet, annedelaet@arthilversum.nl of tel. 06-20137368.