Op bezoek bij kunstenaar

Mark van Praagh, gedreven kunstenaar

Mark van Praagh – Lesbos. In Memory of the Unknown

Seniorenvereniging Senver organiseert elke maand een bezoek aan een van de beeldend kunstenaars betrokken bij ART Hilversum.  Op vrijdagmorgen 24 november staat een bezoek gepland Mark van Praagh (1957) schilder en graficus, afgestudeerd aan de Gerrit Rietveldacademie in Amsterdam.
Velen kennen hem van zijn series van natuur, bomen, letters, brieven en mensen. In alle composities spelen herhalingen en ritmes van licht en schaduw, van vlakken, vlekjes, lijnen of letters steeds een belangrijke rol.

Mark is geraakt door het vraagstukken van vluchtelingen, en geeft dit vorm in zijn kunst. Deze zomer werkte hij in een vluchtelingenkamp op Lesbos. Hij vertelt daarover als we bij hem op bezoek gaan op 24 november en laat recent werk zien dat daar tot stand gekomen  is. Dat zijn ook objecten: van (strand)hout, takken en papier waarbij weer het ritme van letters, lijnen en herhaling terugkomen.

Datum  vrijdag 24 november 10.30 uur

Plaats, Atelier van Mark van Praagh, Hilvertsweg 9A

Kosten € 3,00 voor Senver-leden, niet-leden € 4,00

Aanmelden graag vooraf, dat kan bij Ineke van de Rotte, via e-mail i.vanderotte [at] chello.nl of tel. Via 035-6241880. Het bezoek wordt geleid door Corinne van der Hoeven.