Nathalie Sook

← DEELNEMENDE KUNSTENAARS

Nathalie Sook

Meentwerf
Mierenmeent 122
1218 EM Hilversum

Open atelier op 22/23 juni
Aanwezig in Museum Hilversum op zondag 30 juni bij Kunst bij de Koffie

nathalie-sook.blogspot.com

Nathalie Sook is zo lang zij zich kan herinneren bezig met dingen maken en na een omweg heeft zij de Gerrit Rietveld Academie gevolgd.

Het maken verdween vervolgens een aantal jaar op de achtergrond en om opnieuw geïnspireerd te raken is zij op zoek gegaan naar haar roots en heeft een aantal prachtige reizen gemaakt naar haar geboorteland Zuid-Korea. In 2014 kreeg zij de gelegenheid om mee te doen aan een groepsexpositie in Seoul. Van daaruit werd zij samen met de andere kunstenaars uitgenodigd om in de zomer van 2015 deel te nemen aan een (kunst)studiereis in Seoul.

Tijdens deze periode ontdekte Nathalie beeldenmakers die, net zoals zij, een oost-aziatische achtergrond hebben. Er ging een wereld voor haar open bij het zien van deze Pop-Surrealisten en de Low-brow beweging uit Amerika. Het is een mix van stijlen waarin invloeden uit de Aziatische cultuur vermengd zijn met die uit het westen.

Sinds die tijd heeft Nathalie zich toegewijd aan het creëren van collages en tekeningen met kleurrijke en speelse figuratieve vormen. Naast aquarel en acrylverf, maakt Nathalie de tekeningen met (pastel)kleurpotloden, pastelkrijt en met fineliners. Details zijn soms tot in het kleinste uitgewerkt. Daarnaast combineert ze deze vormen met knippen en scheuren en worden delen van het kunstwerk op en aan elkaar geplakt zodat er 3d-werking en schaduw op het werk ontstaat. Het leukste deel vindt ze het ‘versieren’ van de tekeningen. Het aanbrengen van glittertjes, fluoriserende kleuren en goudpigmenten.

Omdat de Japanse animaties van Hayao Miyazaki (Studio Ghibli) een grote inspiratiebron is hoopt zij in de toekomst kleine animaties te maken waarin beeld en geluid elkaar versterken.