Marijke Geeve

← DEELNEMENDE KUNSTENAARS

Marijke Geeve

Alleen 23 en 24 juni atelier geopend, 2e weekend niet.
Naarderstraat 84
1211 AM Hilversum

www.moorandme.nl

Mijn droom is uitgekomen: kunst maken in m’n eigen atelier. Ik heb jarenlang met veel plezier in opdracht en bij bedrijven gewerkt, maar de drang om als professioneel kunstenaar eigen werk te maken, werd steeds sterker. Als ik aan het werk ben en het lukt om iets te maken wat klopt, is dat het mooiste wat er is.

Mijn stijl is fris en helder. Met aandacht voor detail. Ik wil mensen verrassen; werken met een knipoog. Kunst hoeft niet serieus en zwaar te zijn. Mijn werk is toegankelijk omdat mensen mijn ontwerpen kunnen gebruiken. Ik maak betaalbare kunst die ik afdruk op borden, tegels en vazen in gelimiteerde oplages. Maar ook op schorten en tassen. Zo wordt het gebruikskunst, waarbij ik delen van bestaande kunstwerken in een vernieuwende context plaats. Bijvoorbeeld de bloemstukken uit de Gouden Eeuw inspireren mij. Daar haal ik dan een tulp uit en maak daar m’n eigen ontwerp van. Het bedrukken is een ambachtelijk proces en is ieder stuk uniek.

Mijn overgrootvader was plateelschilder en bij mijn grootouders stonden vazen en borden met prachtige taferelen. Mijn vader koos voor een grafisch beroep. De familietraditie van liefde voor het grafische vak, creativiteit en ambacht inspireerden mij. De keuze voor de kunstacademie was voor mij helder.

Dat je bestaande kunstwerken kunt gebruiken om je eigen verhaal te vertellen, was een mooie ontdekking. Zo is de cirkel rond; liefde voor nieuwe dingen creëren en geschiedenis komen samen. Vroeger en nu mixen tot iets nieuws.

 MOOR & me
Marijke Geeve