Marijke Geeve

← DEELNEMENDE KUNSTENAARS

Marijke Geeve

 
Naarderstraat 84
1211 AM Hilversum

www.moorandme.nl

Marijke Geeve is zeer veelzijdig: ze doet aan fotobewerking, verwerkt haar designs op keramiek en textiel, ze tekent en schildert. Daarnaast is ze ook webdesigner en grafisch ontwerper onder de naam VormGeeve. Beeldbewerking is een deel van haar werk en zo is ze gaandeweg begonnen als kunstenaar. Ze heeft meegedaan aan een wedstrijd van de Rijksstudio van het Rijksmuseum. Dit was een stimulerende ervaring voor haar. Door die wedstrijd merkte ze dat ze graag voor zichzelf werkt en niet alleen in opdracht. Eerst werkte ze alleen op de computer en daarna heeft ze voor het eerst een ontwerp op een vaas gedrukt. Ze vond het gaaf om het ontwerp in het echt te zien! Ze heeft voor haar vrije werk het label MOOR & me opgericht.

Marijke heeft nu ook een eigen keramiekoven. Hiermee brandt ze haar ontwerpen door middel van transfers in de vazen en borden. Op haar nieuwste bord (zie foto) is een ontwerp te zien geïnspireerd op een bord van Plateelbakkerij Zuid-Holland. Haar overgroot opa heeft daar gewerkt en ze vond het mooi om de link te leggen met haar verleden.

Ze werkt graag met (delen van) bestaande kunstwerken die zij in een vernieuwende context plaatst. Bijvoorbeeld de bloemstukken uit de Gouden Eeuw inspireren haar. Daar pakt ze dan een tulp uit en werkt die uit tot modern ontwerp. Haar stijl is fris en helder. Ze wil mensen verrassen; werken met een knipoog. Niet alles hoeft volgens haar serieus en zwaar te zijn. Haar werk is laagdrempelig omdat mensen haar ontwerpen kunnen gebruiken

Er zijn nog genoeg onderwerpen om mee te gaan experimenteren, er is van alles mogelijk.
We kunnen dus nog van alles van Marijke verwachten.

 

Bord Bloem 1

Bord bloem 2

Bord bloem 3