Marga Niederer van Huizen

← DEELNEMENDE KUNSTENAARS


Marga Niederer van Huizen

Zwinglilaan 43 Hilversum (wijk Kerkelanden)

Open atelier op 22/23 juni en 29/30 juni

Aanwezig in Museum Hilversum op zondag 30 juni bij Kunst bij de Koffie

www.marga-keramiek.nl

Toen Marga in aanraking kwam met klei, wist zij het zeker: klei wordt het materiaal waarmee ik verder wil. Anders dan de andere materialen waar mee zij had gewerkt, passioneerde de klei haar. Zij werkte altijd al graag met haar handen, maar klei ….
“Ik kom uit Zeeland, dus klei ligt eigenlijk wel voor de hand”.
Marga haalt de te gebruiken klei tegenwoordig zelf uit de grond. Die verschillende soorten klei hebben allemaal verschillende eigenschappen en kleuren, dat is interessant om te zien. Soms zoekt ze haar klei in de buurt van een galerie waar ze gaat exposeren, maar ook zoekt ze in de omgeving van Hilversum.
Toen zij haar passie gevonden had, heeft zij zich in korte tijd gekwalificeerd als klei-kunstenaar. Alle mogelijke technieken heeft zij zich eigen gemaakt. Gieten, vouwen boetseren, plakken, combinaties met andere materialen. Zij gebruikt de klei die ze zelf heeft geschept als een slib decoratie en glazuurt delen van haar werk. Aanvankelijk maakte zij mensfiguren, maar al snel ontdekte zij haar voorkeur voor natuurlijke vormen.
Met haar atelier aan de rand van de Hilversumse natuur, liggen haar materiaal en onderwerpen voor het grijpen.
De laatste tijd is ze ook gefascineerd door het toepassen van foto’s in haar werk, en door het gebruik van zand naar glas. Toekomstbeelden, waardoor ze weet dat er nog werelden te ontdekken zijn. Als dat geen passie is!