Louise Adams

← DEELNEMENDE KUNSTENAARS open atelierroute

LOUISE ADAMS

 

Ruitersweg 34
1211 KW Hilversum

www.louiseadams.nl

In het centrum van Hilversum heeft Louise Adams een prachtig atelier met veel daglicht. In het midden staan grote tafels waar cursisten hun teken- en schilderlessen krijgen. Aan de wanden hangen schilderijen van haar, die opvallen door het vele kleurgebruik. Terugkomende thema’s zijn bloemen, rozen, muziek en vogels, maar vooral veel fantasie, waardoor haar kunst een vrolijke, positieve indruk achterlaat. Werken ontstaan vaak door te beginnen, niet vanuit een concept. “Jezelf verrassen door wat je maakt, dat is heerlijk om te doen,” zegt ze.
Vanuit het onderbewuste komen nieuwe ideeën hoe verder te gaan met het werk. Achteraf begrijpt ze dan van waaruit het kunstwerk is ontstaan. Kleurpotlood, acrylverf, inkt en ecoline zijn haar favoriete materialen.

Louise heeft als kind veel getekend en is daar nooit mee opgehouden. Na de middelbare school, met tekenen als eindexamenvak, ging ze werken bij een uitgeverij van jeugdtijdschriften waar ze de opmaak verzorgde en illustraties maakte. Daarna volgde de ze kunstacademie in Rotterdam, grafische vormgeving en illustratie. Er volgde een periode van het maken van tekeningen en illustraties in opdracht. Later deed ze een 4-jarige opleiding creatieve communicatie en coach beeldend, waarbij je niet zozeer bezig bent met het mooie eindresultaat op papier, maar waarbij innerlijke beelden belangrijk zijn. Wat zegt het over jezelf wat je maakt?
Sinds 2003 geeft ze les, waarvan alweer 7,5 jaar op de Ruitersweg in Hilversum. Louise heeft veel cursisten die individueel of in groepen les krijgen. De balans vinden tussen les geven en zelf tekenen en schilderen vindt ze best lastig. Louise geeft veel van zichzelf in de tekenlessen en heeft een optimistische grondhouding. “Iedereen kan tekenen,” zegt ze. Dit wil ze waarmaken door cursisten te helpen, te begeleiden. “Het hoeft echt geen realistisch stilleven of een portret te zijn. Er zijn zo veel manieren om tot een verrassend werkstuk te komen. Mensen krijgen een goed gevoel bij het zelf creëren van kunst.”
Het magische van beeldend bezig zijn is dat iedereen op een andere manier naar kunst kijkt, vindt Louise. Het brengt verwondering teweeg. Kunst zegt veel, zonder woorden. Het is ‘de kunst’ om vanuit vrijheid en vertrouwen jóuw wereld te scheppen op een oordeelloze ondergrond. Dat is een mooi streven in de wereld van nu.

Van Louise zijn diverse werken te zien tijdens de Open Atelier Dagen van ART Hilversum.

 

naar ROUTEKAART →

Schilderij