Jurgen Koen

← DEELNEMENDE KUNSTENAARS

Jurgen Koen

 

Van Ghentlaan 379
1215 SR Hilversum

Hij komt uit een omroep-nest en zette die traditie voort, was werkzaam als regisseur, altijd gepassioneerd bezig met grote producties. Maar er kwam een moment dat andere zaken ook belangrijk werden, schilderen, pianospelen, dingen waar hij nooit tijd voor had.

Jurgen Koen is gewoon gaan schilderen, in een huisje in de tuin. Het was een gevecht aanvankelijk, een manier om emoties vorm te geven. “Kunst spreekt me pas aan als de emoties er áf spatten.”  Lessen volgde hij niet, “want dan leer ik hoe ánderen schilderen, en dat wil ik niet”. Hij twijfelde erg of het wel wat voorstelde, tot een vriend, zelf kunstenaar, hem aanraadde er ‘iets mee te doen’, en zich bij ART Hilversum te melden voor de open atelierdagen. Dat had hij net gedaan, toen een andere vriend/kunstverzamelaar zijn werk zag en zijn hele oeuvre wilde opkopen, tegen een verrassend hoog geldbedrag.
Daar sta je als debutant dan wel van te kijken. Die erkenning heeft hem erg gestimuleerd, en ook vrijer gemaakt, de twijfel of het wel wat voorstelde nam af.

De schilderijen van Jurgen Koen vertellen allemaal een verhaal. Hij weet nog niet of hij zíjn verhaal in een titel bij het schilderij bekend zal maken, of dat de kijker het zelf maar moet bedenken.
We zullen het zien: in de Van Ghentlaan 379 – meteen ook een heel bijzondere plek van Hilversum.