Hans Almekinders

← DEELNEMENDE KUNSTENAARS

Hans Almekinders


Adres Open Atelierdagen

GATE 51, Noodweg 51, dat is nabij het vliegveld. Samen met anderen

www.hansalmekinders.nl

Zijn atelier heeft iets weg  van een uitdragerij van gevonden voorwerpen ‘waar ik nog eens wat mee kan doen’.  Stukken van landbouwwerktuigen, van oude smeedhekken en omgevallen bomen. Maar ook ladenkasten vol eigen werk, etsen, zeefdrukken, aquarellen en schilderijen in olieverf en acryl. Óp de kasten en aan de wanden beelden in allerlei materialen van papier-maché tot zink en van brons tot hout. Tussen al die spullen is er dan ook nog plaats voor tafeltjes en stoelen voor de cursisten die hij een paar keer per week ontvangt.

Het atelier toont de veelzijdigheid van Hans Almekinders. Opgeleid aan de Koninklijke Academie in den Haag waar hij de Middelbare Akte tekenen haalde. Gaf onder andere les aan de Rijks Kweekschool in Hilversum en aan de Hogeschool in Utrecht, waar hij tekenleraren opleidde. Daarnaast was hij ook docent aan de Gooise Academie in Laren.

Hans heeft zich indertijd samen met een aantal collega’s ingezet om de Open Atelierdagen in Hilversum te starten. Dat de nestor weer te zien is dit jaar, is heel mooi. Een goede gelegenheid om een tipje van zijn vele werk te zien, van 21 tot 30 juni.

Werk van Hans Almekinders is ook te leen bij Kunstuitleen Gooi en Eemland.

Hans Almekinders: Aan de lijn

Aan de lijn

Drummer

Accordeon