Gerard Janssen

← DEELNEMENDE KUNSTENAARS

Gerard Janssen

Mossenmeent 24
1218 AT Hilversum

www.chiaroscuro.nl

Twee jaar geleden is Gerard Janssen gestopt met werken, en sindsdien heeft hij alle tijd voor wat voor hem altijd al belangrijk was: het schilderen. Gerard schildert portretten, landschappen en verklede figuren die je doen denken aan de Italiaanse commedia dell’arte. En dat in allerlei vormen en technieken. Het schilderen is zijn thuishaven, maar daarnaast maakt hij steeds uitstapjes. Naar het beeldhouwen bijvoorbeeld. ‘Ik was in Italië in een marmergroeve, en daar stond een blok klaar, een hamer en een beitel waarmee je het mocht uitproberen. En bij de eerste slag wist ik het al: dit is het.’ Zijn tuin staat vol, met marmeren beelden, maar ook met brons. Want zo enthousiast als Gerard aan het marmer begon, zo gedreven is hij ook met bronsgieten bezig geweest. Of met doosjes inkleuren, of met potloodtekeningen. Om altijd weer terug te keren bij het schilderen van de portretten, landschappen en de commedia dell ‘arte-achtige figuren.

Waar hij zijn inspiratie vandaan haalt? ‘Ik bezoek veel exposities, galeries, en raak geïnspireerd door het werk  van anderen, waar ik zelf weer op voortborduur.’ Hij heeft gewerkt als  beroepskeuzeadviseur, uitgever  en schoolleider. Een aantal jaren geleden heeft hij heel bewust les genomen van professionele kunstenaars. ‘Ik schilder al mijn hele leven, maar ik wilde een volgende stap maken in mijn ontwikkeling tot beeldend kunstenaar’. Intussen geeft Gerard ook workshops en inspireert zo weer anderen.

Met veel plezier en trots doet hij mee aan de Open Atelier Dagen in Hilversum. Zijn werk is te zien in de Hilversumse Meent. En hoewel dat even fietsen is: ga kijken, zeer de moeite waard.