Film & Art

Film & ART: Films over kunst op de maandagavond

Ook dit jaar vinden ART Hilversum en het filmtheater elkaar weer in het doel het Hilversumse publiek in contact brengen met kunst. Een afwisselend programma met o.a. films over Banksy, Christo en Klimt. Kunstenaars die deelnemen aan de Open Atelierdagen verzorgen bij enkele films de inleiding.
Zie voor meer informatie en inschrijving Filmtheater Hilversum.

Maandag 20 mei: Voorpremière: Christo – Walking on Water

Tien jaar na het overlijden van zijn vrouw en partner Jeanne-Claude besluit de internationaal gerenommeerde kunstenaar Christo het kunstwerk te realiseren dat zij samen jaren eerder al voor ogen hadden: The Floating Piers. Christo geeft de filmmakers volledige toegang tot het proces, vanaf de aanvang tot de voltooiing van zijn meest recente grootschalige kunstinstallatie.
Inleider: Mattijs Wolthaus, kunstenaar, deelnemer aan de Open Atelierdagen 

Maandag 27 mei:  Voorpremière: Nureyev

Boeiende en aangrijpende documentaire over het buitengewone leven van Rudolf Nureyev, een van de beroemdste balletdansers ter wereld, die uitgroeide tot een popcultuur icoon van zijn tijd.

Maandag 3 juni:  Klimt & Schiele – Eors and Psyche

Een eeuw na het overlijden van Egon Schiele en Gustav Klimt nemen hun kunstwerken opnieuw een centrale rol in.

Maandag 10 juni: The Man Who Stole Banksy

Fascinerende tocht van de Banksy’s schildering “Soldaat die papieren van ezel controleert” van Bethlehem naar gerenommeerde musea over de hele wereld. Wat is de waarde van street art en waar ligt het eigendomsrecht?
Een onthutsend en overtuigend beeld van de opkomst van deze nieuwe kunstvorm.

Maandag 17 juni: Visages Villages

Regisseuse Agnès Varda, de ‘Moeder van de Nouvelle Vague’ die eind maart helaas op 90-jarige leeftijd aan kanker is overleden, en de inmiddels wereldberoemde fotograffitikunstenaar JR vulden elkaar perfect aan. Hun hartverwarmende vriendschap vormde de basis voor een waarachtige en lieve roadmovie. Bekroond met de Gouden Palm voor Beste Documentaire.
Inleider: Anna Visser, kunstenaar, neemt deel aan de Open Atelier dagen Hilversum 2019