Fabrice Hünd

← DEELNEMENDE KUNSTENAARS

Fabice Hünd

Varenmeent 35, 1218 AN  Hilversum

Open atelier op 22/23 juni en 29/30 juni

Aanwezig in Museum Hilversum op zondag 30 juni bij Kunst bij de Koffie

www.fabrice.nu

Tijdens de atelierdagen toont Fabrice veel van zijn kleurrijke werk in zijn “tweede” huis in de Hilversumse Meent. Om even te ontsnappen aan de bakstenen van Amsterdam, werkt hij op de Varenmeent in de rust van een natuurlijk omgeving aan zijn tekeningen, die vaak ten grondslag liggen aan de schilderijen.

Wanneer je zijn grote atelier in Amsterdam binnenstapt, besef je hoezeer hij maar een fractie kan tonen van al zijn werk. Het atelier staat staat van voor tot achter, van onder tot boven, vol met olieverfwerk, tekeningen, etsen, mozaïekwerk. In ladekasten ligt het kwetsbare werk. Alleen al door de geur van olieverf weet je: ik ben in de werkplaats van een fulltime kunstenaar. Zelfs de jas van de kunstenaar is een kunstwerk, met een mozaïek van kralen door de kunstenaar zelf geborduurd.

Zijn leven lang is Fabrice kunstenaar en heeft altijd ook geleefd van zijn kunstenaarschap. In al die jaren heeft hij een duidelijk herkenbare stijl ontwikkeld en vastgehouden. Soms herinnert het aan Max Beckman, soms aan Chagall. Uitbundige kleuren, herkenbare onderwerpen maar ook vervreemdend, expressionistisch en ook geheimzinnig, grote vlakken en heel veel grappige details. In ieder werk is steeds weer iets nieuws te ontdekken. En altijd duidelijk herkenbaar als een “Fabrice”.

Naast werk met olieverf op doek,  heeft Fabrice veel muurschilderingen in de openbare ruimte van Amsterdam gemaakt in de 80-er, 90-er jaren. Omdat de muurschilderingen vaak verdwenen koos hij  vanwege duurzaamheid voor de mozaïektechniek. In Amsterdam zijn zes “Megamozaïeken” van Fabrice te zien. Tegelijkertijd blijft hij zijn olieverf en andere werken maken, van klein tot groot. Natuurlijk is alles te koop.