Evenementen Beeldende Kunst en Muziek

Vernieuwende ‘cross-overs’ van meerdere kunstvormen

In het kader van Kunstmaand Hilversum en de Open Atelier Dagen zijn er in juni verschillende evenementen waarin beeldende kunst en muziek elkaar treffen, versterken, inspireren. Op zondagmiddag 11 juni in het museum, op zaterdagmiddag 24 juni en 25 juni op Werf 35, in De Stookplaats. ART Hilversum organiseert deze evenementen met haar partners Bibliotheek Hilversum en Museum Hilversum.

Muziek & grafische kunst in de Bibliotheek

Op zaterdagmiddag 24 juni vormt ook Bibliotheek Hilversum een schakel in de Hilversumse Kunstmaand. Jan Erik van Regteren Altena en zijn broer Eduard, en drie andere musici spelen muziek van Lucas van Regteren Altena, hun vader, geïnspireerd op ervaringen in Bretagne. Bij de muziek heeft Ron van Roon, een bekende vormgever een grafische filmprojectie gemaakt die tijdens de muziek wordt vertoond. Lees het interview in de OBA Krant.
Het concert wordt voor het eerst gespeeld op 18 juni in de bieb van Amsterdam. Hilversum is dus de tweede plaats waar ze het spelen. De van Regteren Altena’s zijn Hilversummers. Zij vormen ook de kern van het befaamde Mondriaan Kwartet. De muziek die ze uitvoeren is lyrisch. De stijl doet denken aan Ravel. Dus ook geschikt voor minder geoefende oren.

Datum: zaterdagmiddag 24 juni, van 14.00-15.00 uur
Kosten: gratis
Plaats: Bibliotheek Hilversum
Aanmelden: niet nodig

Evenement Kunst en muziek in de Stookplaats

Reynoud Maartense, piano

Op zondagmiddag 25 juni wordt de Hilversumse Kunstmaand afgesloten met een piano-optreden door Reynoud Maartense, oud-docent Sweelinck-conservatorium. Hij brengt modern klassieke muziek, en laat zich in het programma inspireren door de bijzondere sfeer van de plek waar het concert plaats vindt: de Stookplaats. Dit is Hilversum’s oudste industriële complex, nu Werf 35, een creatieve, culturele broedplaats.

Datum:               zondagmiddag 25 juni 16.00 uur
Kosten:               € 10,00
Plaats:                De Stookplaats
Aanmelden:       aanmelden vooraf is niet nodig, betalen bij aanvang van het concert

ACHTER DE RUG

Hoe klinkt beeldende kunst? Kunstbeschouwing en vioolimpressie

Violist Ian de Jongh gaat met Diana Kostman, kunsthistorica en professioneel rondleider en docent, langs de werken van de 39 kunstenaars in Museum Hilversum. Zij geven een muzikale en kunstbeschouwende impressie bij de werken van deelnemers van de Open Atelier Dagen. De Nederlands-Amerikaanse, conservatorium opgeleide violist en altviolist Ian de Jong heeft zijn reputatie opgebouwd met optredens die ononderbroken ontroerend zijn en zich tegelijkertijd meten aan de hoogste professionele normen. Dit optreden vormt de afsluiting van de overzichtstentoonstelling van de Open Atelier Dagen.

Datum:               zondagmiddag 11 juni 17.00 uur
Kosten:               € 5,50 toeslag, plus kosten museum
Plaats:                Museum Hilversum
Aanmelden:       niet nodig, betalen bij aanvang van het concert bij ingang museum