Ervaringen Kunstmaand 2017

Enkele indrukken van kunstenaars

 • Op zondag 4 juni telde ik 73 en op maandag 90 bezoekers. Zondag 11 juni kwamen er 35, maar dat waren juist erg geïnteresseerde mensen. Ik zag dat zij in de folder ateliers hadden aangekruist. Sommigen kwamen ook eerdere jaren en waren benieuwd naar mijn nieuwe werk. Men bleef vaak lang en goed kijken. Hoewel ik eerst dacht dat een tweede weekend niet hoeft, merk ik toch dat er wel minder maar zeer geïnteresseerde mensen kwamen. Ik heb ook redelijk veel verkocht.
 • Op Gate 51 hadden we prachtige tentoonstelling ingericht met drie gasten, en twee ateliers waren open (Romanina Mandricardo en Sacha Wendt). Reden genoeg voor bezoekers om te komen kijken. En dat is boven onze verwachting gebeurd. Het eerste weekend turfden we 250 bezoekers, de 2e zondag rond de 80. Een locatie waar meerdere kunstenaars exposeren is altijd interessant, echter deze combi en dit jaar werd wel buitengewoon gewaardeerd!
  Hopelijk gaat de gemeente wat meer investeren in werkruimtes voor kunstenaars en betaalbare werkplaatsen voor creatieve beroepen!
 • Het eerste weekend was redelijk druk. Wel met hele stille periodes tussendoor en tegen vieren drukte en mensen die vertelden dat ze toch te laat gestart waren met de route en nog veel meer hadden willen bekijken. De tweede zondag bij Giel Clijsters verwachten we niet zo veel. Tot onze verrassing liep het prima door. Er waren veel mensen die heel bewust kwamen kijken. Helaas niets verkocht, wel vragen over workshops en een expositie voor volgend jaar. Daar ben ik best tevreden mee.
  Het waren drie hele gezellige dagen met een geïnteresseerd en leuk publiek.
 • Ik heb het ontzettend leuk gevonden. Bezoekers was boven verwachting. Ik zit toch in mijn eentje op een zolder die niet héél erg goed vindbaar is voor veel mensen, en gezien het aantal activiteiten die er waren met Pinksteren (ARTH, Vuurol, muziek, markten, etc.) was ik erg tevreden. Zo’n 75 bezoekers gehad. 60 in het eerste weekend, en 15 op zondag de 11e.
  Op 11 juni vond ik de bezoekers meer gericht en geïnteresseerd. Ze stelden specifieke vragen en ik heb er een paar nieuwe cursisten aan overgehouden die in september starten. Ook heb ik 2 tekeningen verkocht. Weliswaar aan bekenden, maar toch. Het heeft me aangezet tot nog meer schilderen en tekenen, zelf creëren. Meer mezelf laten zien (ook qua werk) in plaats van heel veel ‘tekenjuf’ te zijn. Wat ik ook graag doe, hoor. Qua ontwikkeling heeft het me erg goed gedaan, en met het oog op volgend jaar, (want ik wil heel graag weer meedoen als het kan) zal ik nog meer de kunstenaar in mezelf naar buiten brengen. Een hele leuke sfeer onderling, ook met de kunstenaars, en ik heb nieuwe contacten gelegd. Het was zeer de moeite waard!
 • Complimenten voor de organisatie van Art Hilversum. Wat een heerlijkheid en verademing om met professionals te werken. Wellicht onbezoldigd, maar de uitvoering van het project is deskundig. Ik heb redelijk weinig bezoekers gehad via Art Hilversum. Dag 1: 11, dag 2: 15, dag 3: 0. Wel is er nog een handje vol buurtgenoten langs geweest. Bij hen heb ik een eigen uitnodiging in de bus gedaan, samen met de 2 boekjes van Art Hilversum. Een aantal van mijn buurtgenoten was blij de boekjes in de brievenbus te krijgen. Ze komen zelf niet in de bieb of op andere gelegenheden waar ze de info vinden. Nu ze de info in de bus vonden zijn ze op pad gegaan op een van de Art Hilversum-dagen. Op dag 3 heb ik geen bezoek gehad via Art Hilversum. Deze dag heeft dus geen toegevoegde waarde wat mij betreft. In theorie leek het een goede aanvulling en ik had er ook veel van verwacht.
 • Ik heb op de 2e dag zeer geïnteresseerde mensen op bezoek gehad, eerste dag alleen vrienden. Niet verkocht, er werd wel geïnformeerd naar prijs.
 • Ik vond het pinksterweekend zeker de moeite waard, veel bezoekers en de opening en expositie in het museum vond ik zeer geslaagd. Het drukwerk vond ik ook erg goed gelukt. De openstelling het weekend erna vond ik teveel en eigenlijk was ik liever dicht geweest. Dus wat mij betreft liever één weekend open en niet nog een derde dag erbij. Ik heb een aantal kunstwerken verkocht, maar dat was wel aan mijn eigen netwerk. Wat de rondleidingen betreft: minder ateliers open, zodat je een behoorlijke groep op bezoek krijgt, het moet wel de moeite waard zijn om voor open te gaan. Ik vind het jammer dat de expositie in het museum niet wat commerciëler kan, waarom geen prijskaartjes bij de kunstwerken en contactgegevens van de kunstenaars? Uiteindelijk willen we allemaal ook graag verkopen. En met de opening zijn er veel mensen, en zijn er denk ik wel verkoopmogelijkheden, maar als er nergens prijzen en contactgegevens hangen, dan is het de drempel wel erg groot.