Ems Willems

← DEELNEMENDE KUNSTENAARS

Ems Willems

Adres tijdens Open Atelierdagen
GATE 51, Noodweg 51, in de buurt van het vliegveld. Samen met anderen

Open atelier op 22/23 juni en 29/30 juni

Aanwezig in Museum Hilversum op zondag 30 juni bij Kunst bij de Koffie

www.frozenflowers.nl

Bloeien. Verwelken. Vergaan. Dat is de levenscyclus van elke bloem. Ems Willems weet met haar Frozen flowers die fluïde fasen te laten stollen. Gevangen in het ijs vertellen haar bloemen ons het verhaal van hun kwetsbaarheid. Ems’ hoofdpersonen zijn verstilde, sensuele schoonheden die hun geheim langzaam prijsgeven.

Ragfijne, doorzichtige bloembladen. Een lampionnetje dat zich aan het ijs lijkt te willen ontworstelen. Een witte roos die haar bestemming heeft gevonden in de vorst. Een halfvergane kelk die verzinkt in het ijs. En telkens weer het spel van de piepkleine balletjes, fonteintjes en naaldjes van zuurstofbelletjes die iets lijken te willen zeggen. Er is veel te genieten voor bezoekers die houden van subtiele details. En voor liefhebbers van overweldigende kleurexplosies. Want ook bevroren blijven de kleuren krachtig.

Ems Willems is altijd al geboeid geweest door bloemen: ze ‘schildert’ met hun kleuren en texturen en speelt met haar modellen totdat ze het ideale perspectief gevonden heeft.  Om haar verhalen te vertellen gebruikt Ems fotografie in de puurste vorm, het licht is altijd natuurlijk.

Tijdens de Open Atelierdagen laat ze bloemen zien en abstract werk, waarin de individuele bloemen nog wel te herkennen zijn.
In het dagelijks leven in Ems grafisch ontwerper. Ze studeerde aan de Design Academy in Eindhoven.

Ems Willems, Kelk

Kelk

Sensual

Strawberry