Ems Willems

← DEELNEMENDE KUNSTENAARS

Ems Willems

Gast – op de parterre van Museum Hilversum, Kerkbrink 6

Ems Willems op Facebook
Ems Willems op Instagram

Zoek zorgvuldig een mooie bloem uit,  vries deze in en fotografeer deze daarna. Ems Willems wil hiermee aantonen dat er in verval en verwelken (de korte duur van de schoonheid van bloemen) veel energie, verstilling, passie, transformatie en schoonheid schuilt. Ze werkt alleen met natuurlijke belichting en zonder filters. Alleen in close-up, waardoor details, kleur en materie worden geaccentueerd.

Ems Willems (1960) ontwierp ooit sieraden maar kwam erachter dat ze daar niet van kon leven. Ze is toen verder gegaan als grafisch ontwerper. Ze studeerde in 1985 af aan de Design Academy in Eindhoven en werd grafisch ontwerper, een vak waarin ze nog steeds part-time werkzaam is en dat ze combineert met het beroep van trainer/vormgever van mensen met een verstandelijke beperking. Ze exposeerde in 2017 in Weesp, Bussum en Muiden. Ems wil steeds meer tijd voor haar passie vrijmaken.
Haar foto’s worden in verschillende formaten afgedrukt op zowel aluminium, dibond (een aluminium sandwichplaat) als plexiprint en in een oplage van maximaal tien. En natuurlijk is het fijn als je kunt verkopen: ‘het is superleuk als iemand je foto koopt en zó blij is.’
Waar het werk van Ems Willems tijdens de Open Atelier-Dagen te zien is, is nog niet helemaal duidelijk.