Elganan Jelsma

← DEELNEMENDE KUNSTENAARS

Elganan Jelsma

Azaleastraat 2
1214 CG Hilversum

www.pubart.nl

Elganan Jelsma denkt groot. In kunstprojecten, waar meerdere kunstenaars aan meedoen, die langs veel musea gaan, met een mooi boekje als aandenken en daar dan ook weer veel van.

Maar het begint klein. Ze ziet bij een restaurant servetten, van die ouderwetse keukendoekdingen, wier lot het is om af te dalen tot de functie van theedoek, om te eindigen als vaatdoek. Maar dáárna wil Elganan ze hebben voor een mooi kunstproject: ‘Inslag’.  Waarmee zij op haar beurt dan weer andere kunstenaars inspireert. Want samen werken aan één thema of met eenzelfde materiaal, zoals een oude theedoek, levert de mooiste dingen op!

In haar winkelpandje op de hoek van de Azaleastraat en de Neuweg leven de projecten in verschillende stadia van ontwikkeling. Het ene project hangt er als herinnering aan mooie tentoonstellingen (de Meekrap-Anna bijvoorbeeld, gemaakt voor het project ‘kunst rond religieuze en alternatieve geneeswijzen’), er ligt werk waaraan ze bezig is, en er staan zakken vol materialen voor nog komende projecten. Voor de Hilversumse Media-vrouwen bijvoorbeeld en het project rond de afgeschreven legerkleding.

Benieuwd wat ElgananJelsma van alle voorbije en nieuwe projecten laat zien tijdens de Open Atelierdagen?  Ga op 23/24 juni, of op 30 juni/1 juli kijken in Azaleastraat 2.

Boslandschap

Herinnering-50x100-cm-mixed-media

Herinnering

Boslandschap-oranje-acryl-op-doek-50x100cm

Boslandschap