David Iserief

← DEELNEMENDE KUNSTENAARS

David Iserief

Adres Leeghwaterstraat 43a
1221 BC Hilversum

www.atelieriserief.nl en www.iseriefexto.nl

Het atelier Van David Iserief aan de Leeghwaterstraat 43a, gedeeld met eerdere kunstenaars, is multifunctioneel. David schildert daar, geeft er zijn lessen enerzijds in schilderen anderzijds in yoga.  Daarnaast werkt hij freelance als leraar, geeft kunsteducatie bij het Utrechts Centrum der Kunsten, of begeleidt groepen.  Hij toont een veelzijdigheid in creativiteit: ontwerpen van kostuums, videokunst, fotograferen en schilderen. In het atelier staan verschillende schilderijen in acrylverf, zowel abstract als figuratief. Opvallend is de veelheid van kleuren in de schilderijen, die langs de wanden staan.

Een aantal jaren geleden heeft hij besloten zijn beeldende kunst volledig te laten ontstaan uit zijn eigen emoties en gevoelens. Je zou kunnen zeggen dat hij puur intuïtief werkt. Er ligt geen vastgesteld concept voor zijn werk, maar het “ontstaat vanuit het moment en de ervaring ervan”.

David erkent dat er vele soorten van werkelijkheid zijn, ofwel verschillende dimensies: de fysieke werkelijkheid, de droomwereld, de wereld van gedachten, de spirituele wereld, de wereld van emoties. Interesse voor reïncarnatie, spiritualiteit, sjamanisme, metafysische werkelijkheid, intuïtie zijn ingangen voor zijn schilderijen.

Langs de muur staat een schilderij, die de verbeelding is van een droom van David, waarin hij onder water zwemt en zich een weg baant door het Paleis van Versailles. Een ander schilderij toont de levenscyclus, in dit geval van zijn overleden moeder. Het schilderij dat begon met het schilderen van een toevallig gevonden foto, die hij jaren terug in Berlijn maakte. Deze foto had hij destijds cadeau gegeven aan een vriendin van zowel zijn moeder als van hemzelf. Een paar maanden nadat het doek af was overleed deze vriendin plotseling en een maand later zijn moeder. Nu pas werd duidelijk waar dit doek over ging. De innerlijke vraag: bestaat toeval? wordt beantwoord in het schilderij namelijk door de ervaren verbondenheid tussen moeder en vriendin en kunstenaar.

Naast figuratief werk maakt David Iserief abstracte kunst. Waarin hij vooral de toeschouwer de gelegenheid geeft tot de eigen ervaring van gevoelens en de interpretatie daarvan.