Bob Brobbel

← DEELNEMENDE KUNSTENAARS

BOB BROBBEL

 

Koningsstraat 57
1211 NK Hilversum

www.bobbrobbel.nl

Bob Brobbel werkt al jarenlang als illustrator, gespecialiseerd in vogelvluchtillustraties van steden en landschappen en historische en archeologische reconstructietekeningen. In 2002 begon hij met het maken van vrij werk naast zijn illustratorwerk. Zijn stijl is te omschrijven als reconstructief realisme. Bob Brobbel heeft drie kunstwerken gemaakt, waarop verschillende uitzichten vanaf zijn huis te zien zijn. Bij deze schilderijen heeft de kunstenaar een rechte lijn gevolgd vanuit zijn huis naar de plaats van bestemming en de verhoudingen precies berekend. Het perspectief ontbreekt in de vergezichten. De specifieke lijnen zijn door de schilder uitgekozen, omdat ze verwijzen naar belangrijke momenten in zijn leven. Een van de uitzichten is het kunstwerk Uitzicht Noord-West. In dit schilderij wordt vanuit zijn huis richting Amsterdam gekeken, de stad waar hij ging wonen toen hij het huis uit ging.

En nu heeft de kunstenaar een nieuw werk, genaamd Inzicht. Op dit schilderij wordt zijn atelier gedetailleerd afgebeeld. Het is een herfstdag en zowel de schilder zelf als zijn naaste familieleden figureren in het schilderij. Inzicht richt onze blik op de plek waar zijn andere werk, de uitzichten, tot stand zijn gekomen. En net zoals in de rest van de serie is er geen perspectief in het werk. De objecten zijn recht van voren afgebeeld en alle verhoudingen kloppen precies.

Naast deze vier grote werken met olieverf maakt de kunstenaar ook andere dingen zoals losse tekeningen van vrouwelijke naakten. En daarnaast maakt Bob Brobbel elektronische muziek en video-installaties. De verschillende kunstvormen horen volgens hem bij elkaar.

naar ROUTEKAART →