Arendina Borreman

← DEELNEMENDE KUNSTENAARS

Arendina Borreman

Adres tijdens:

Papier Hier, Kerkbrink 21,
1211 BW Hilversum (tegenover Museum Hilversum).
In het 1e weekend (23 juni en 24 juni) in het 2e weekend alleen op zaterdag 30 juni.

www.arendinaborremanart.com

‘Kleuren en vormen raakten me als kind al. Werkstukjes maken met schelpen, knopen en garens: ik werd erdoor gefascineerd’.  Arendina Borreman (1972) toont enthousiast in haar lichte appartement in Bussum haar meest recente werk als ‘fluid artist’, zoals ze zichzelf noemt.

Uit Twente komt ze. Na een studie Facilitaire Dienstverlening volgde ze een opleiding tot “image consultant”. Als zodanig adviseerde ze gedurende 10 jaar in kleding, kleur en stijl. Door de basis- en vakopleiding Fotografie aan de Fotovakschool in Amsterdam werd daarna haar interesse in portret- en macrofotografie aangewakkerd. Momenteel heeft ze voor zichzelf een periode van herbezinning ingelast hetgeen haar meer tijd en energie geeft om zich creatief te uiten.
Sinds een aantal jaren experimenteert ze met vloeibare acrylverf, epoxy (giethars) en verschillende giettechnieken. Door er additieven aan toe te voegen ontstaan verrassende kleurencombinaties.
Als fotograaf zoemt ze  letterlijk in op haar schilderwerken, zodat weer nieuwe kunst ontstaat. Arendina laat zich inspireren door de natuur, de seizoenen en organische vormen.

Geloof in God is voor haar belangrijk. ‘Hij is voor mij dé Kunstenaar bij uitstek’. Ze voegt daaraan toe: ‘Ik wil het ongeziene graag gezien maken. Alles heeft zoveel schoonheid en waarde. Iedereen is gemaakt om te creëren’. Haar bezoek aan de Open Atelierdagen in 2017 gaf de doorslag om zich voor dit jaar aan te melden. Haar werk is te zien bij Papier Hier, een winkel voor teken- en schilderspullen, pal tegenover het museum. Ze ziet ernaar uit om samen met anderen daar te exposeren. “Het is nu de tijd ervoor!”.