Programma

Salon 2020 ART Hilversum

Hilversumse kunstenaars exposeren onder de vlag van Museum Hilversum van vrijdag 18 tot en met zondag 21 juni 2020 in Museum Hilversum. Curatoren zijn (kunstenaars) Karin Welhuis en John Cees Smit. Ze hebben voor ogen om er een spraakmakende tentoonstelling van te maken, waarbij ze met het ingezonden werk ‘schilderend’ de ruimte zullen vullen. Zoiets als aan het eind van de 19e eeuw ‘salons’ werden ingericht, met veel schilderijen boven en naast elkaar. John Cees en Karin hebben dat eerder gedaan bij een expositie in Amsterdam. Voor sommigen schokkend, voor anderen eye-openend, maar in ieder geval spraakmakend.  

Het gaat om een mix van Hilversumse kunst en werk van Nederlandse/internationale kunstenaars. Die laatsten exposeren dan niet zelf, maar Karin en John Cees denken werk te kunnen lenen van kunstverzamelaars.
Voor de openingsavond nodigen ze een aantal performance kunstenaars uit en ze zorgen dat er muziek is. Er is een dikke kans dat het allemaal héél anders wordt dan vorige jaren.

Deelnemen

We kennen voor 2020 geen ballotage, maar je kunt je wel aanmelden. Dat kan via het formulier op de website. John Cees en Karin verwachten dat je instuurt wat je wérkelijk wilt exposeren, want op grond van wat er ingestuurd wordt, bepalen zij kun keuze. Hou er rekening mee dat het werk heel anders geëxposeerd zal worden, dat John Cees Smit en Karin Welhuis met het ingezonden werk als het ware een nieuw schilderij gaan componeren.

De verhouding tussen Hilversumse en niet-Hilversumse kunstenaars, zal ongeveer 50/50 zijn. Er zullen geen 35 kunstenaars zoals andere jaren kunnen deelnemen, helaas. We hopen wel dat hiermee een trendbreuk tot stand komt, en we een spraakmakende Salon 2020 ART Hilversum krijgen.

De kosten voor Hilversumse kunstenaars die zich aanmelden bedragen ca. € 50. We houden een slag om de arm, maar het zal om en nabij dit bedrag liggen.

Aanmelden voor deelname kan tot en met 15 februari 2020, via dit formulier.